Monday, November 13, 2017

Multiple Sources of Income Summit (MSI) 2017

 Asia’s leading mentoring company - MasteryAsia together with Singapore’s digital marketing innovator - Digital Influence Lab are becoming the pioneer in shaking the ground of coaching industry and shaping the future of Malaysia’s
conference landscape by organizing the first and largest virtual Multiple Sources of Income Summit (MSI) 2017 in Malaysia.


First of its kind in Malaysia, largest online MSI summit 2017 will be held continuously from 13th to 17th November 2017 featuring 5 days of wealth creation keynote sessions virtually with more than 15 industries experts, best-selling author and international speakers across Asia.

Estimated 20,000 participants from Malaysia and Singapore will be joining this innovative and evolutional summit to understand the principles, handy strategies, and practical tools to embark on their journey to create different streams of income.

KC See, Founder & CEO of Mastery Asia

“The Multiple Sources of Income Summit is designed to give you the enlightenments on some of the passive income opportunities available in the market today. This Summit will help everyone by providing actual and handy plans on unleashing a steady flow of passive incomes”
, said KC See, founder and CEO of MasteryAsia.

Participant not only will learn the insights, opinions, future trends & real case studies discussed from the pioneers and brightest minds in investment field, they will also discover the latest development in the area of property investment, business, entrepreneurship, investment, wealth creation as well as multiple sources of income opportunities.

MasteryAsia has arranged for an amazing lineup of speakers including the following and many more.

CNBC Featured Online Trading Expert - Mario Singh

Founder of The Strategic Property Investor Model Program - Ahyat Ishak

The Edge Featured Singapore's youngest self-made millionaire at the age of 26 – Adam Khoo

Group CEO of QuestCorp Global Inc. US – KC See

Professional Stock Trader who shared the stage with Mary Buffet, Nick Vujicic and Richard Duncan - Kathlyn Toh

Online Business Entrepreneur and Best Selling Author and Speaker - Fabian Lim

Living Space managing director and leading Air BnB guru - Ikhram Merican


MSI Summit 2017 fills participants’ brain with thought approaches and practical solutions designed to supercharge their investment strategies.

Topics featured in MSI Summit include:
1. Secrets to Creating Multiple Sources of Income
2. Building SMART Business: Strategies that works In Challenging Times
3. Strategies to build a successful digital marketing business
4. Becoming a highly paid professional world class speaker
5. Building a successful eCommerce business
6. How to identify and invest in Below Market Value property… Every Time
7. How to achieve consistent profits in the stock market and get a 3 to 4 times return
on listed stock
8. How to run a 6-Figure AirBnB business like a boss
9. The Future of Money: Cryptocurrency
10. Myths and Truths about International property investment
11. How to Write a Book and Become a Published Author
12. How to use creative financing to leverage in your property investment
13. ETF investment: How to maximize your ROI safely and consistently in both good and bad time
14. How to build a large network that will feed you forever
15. Smart Money Management with KC Lau
16. How to explode your wealth through currency trading 

The Multiple Sources of Income Summit 2017 is definitely not a lecture of nice theories nor a motivational program. It will be a transformational online learning platform that opens up people’s financial horizon and give them the actual strategies to grow additional sources of  income which saves them from years of time and effort wasted on mistakes.

For more information about Multiple Sources of Income Summit 2017: http://msisummit.com/

Thursday, November 2, 2017

Eat Travel Write 6.0 : Let's Ngeteh Tempat Makan Menarik di Selangor


Program Eat Travel Write tidak akan berseri tanpa makanan. Makan-makan sudah serasi dengan pengembaraan peserta Eat Travel Write. Program Eat Travel Write Edisi Ke Enam ini membawa kita ke tempat makan menarik di sekitar Selangor.

Sate Kajang Haji Samuri



Terletak berhadapan dengan stesen MRT Stadium Kajang, Restoran Sate Haji Samuri menjadi tumpuan ramai peminat sate. Ini kerana terdapat kepelbagaian jenis sate di sini antaranya ayam, daging, ikan, arnab, rusa, perut dan pedal. Sedap bila dapat merasa sate-sate ini. Sejak berpuluh tahun dahulu, sate Haji Samuri ini terkenal dengan kuah kacang yang pekat, sambal yang cukup rasa dan kuah yang banyak. Jadi ia memang pilihan ramai terutamanya penduduk setempat.

Teh Beng Madu Sue Kamilah



Sebut saja teh beng, dalam fikiran dah terbayang teh ais. Biasalah teh ais kan. Apa yang special sangat teh ais kat sini? Tempat lain pun ada kan. Haa..itu tempat lain. Di restoran teh beng madu ni, teh akan ditarik seperti teh tarik biasa pada ketinggian maksima sehingga menghasilkan buih yang banyak. Hasilnya sangatlah menarik. Keistimewaan teh beng madu di sini ialah air teh tersebut dicampur madu bagi menggantikan gula.


Selain minuman yang menjadi tarikan, kedai ini juga menjual nasi kerabu dan nasi berlauk. Jadi pastikan anda singgah kalau ke Bangi.

Alamat: No. 27, Tingkat Bawah, Jalan 7/7A, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi, 43650  Bangi, Malaysia.
Telefon: 013-302 3384


BBQ Lamb KL Kemensah



Restoran berkonsepkan alam semulajadi ini terletak berdekatan Zoo Negara. Terdapat beberapa pondok kecil di sekitar kawasan ini yang dijadikan tempat makan selain tempat makan utama. Pelanggan boleh memilih untuk duduk di mana sahaja mengikut keselesaan masing-masing.


Menu utama di sini ialah daging yang dipanggang. Terdapat beberapa jenis daging seperti daging ayam, kambing, daging batang pinang dan banyak lagi.


Akhir sekali kami dihidangkan dengan sup daging yang panas dan sedap. Makan dengan roti.

Waktu operasi
Selasa hingga jumaat 6ptg~11 malam.
Sabtu dan ahad 12th~4ptg. 6ptg ~11mlm

Alamat: Ulu Kelang, 68000 Ampang Jaya, Selangor
Whatsapp: 012-211 4100
https://goo.gl/maps/YxpwHeR9j6p


Kampung Sungai Buah, Dengkil, Selangor


Merupakan salah sebuah kampung yang dilawati bagi melihat budaya masyarakat setempat. Bermula dengan demonstrasi masakan oleh kaum wanita kampung tersebut yang memperlihatkan dua resepi lauk pauk masyarakat yang wajib ada setiap kali kenduri kendara.

Dua resepi tersebut ialah tumis betik dan rendang pucuk ubi. Untuk tumis betik, bahan utama ialah betik sederhana muda disagat dan ditumis dengan bawang putih, cili api, bawang besar, cili merah dan ikan bilis. Gaulkan dan kemudian siap untuk dihidangkan. Untuk rendang pucuk ubi, cara masak sama seperti masakan rendang biasa cuma ditukarkan isi ayam atau daging kepada pucuk ubi.

Tumis betik


Rendang pucuk ubi

Selesai demonstrasi masakan, penduduk kampung memperlihatkan baju tradisional kaum penduduk disitu. Minangkabau, Boyan dan Jawa adalah penduduk asal kampung tersebut. Sedikit tarian turut dipersembahkan kepada peserta Eat Travel Write 6.



Selepas itu, kami dibawa melawat perusahaan Odah Kerepek. Di sini kami melihat secara dekat cara pembuatan kerepek. Ubi kayu segar dikupas dan dibersihkan sebelum dimasukkan di dalam mesin pemotong dan seterusnya digoreng dalam minyak yang panas.


Setelah membeli beberapa bungkus kerepek, kami ke Tasik Idaman. Tasik ini adalah bekas lombong dan kini menjadi tempat riadah penduduk di sini.



Petang itu kami disajikan dengan kuih muih dan teh tarik. Sebelum pulang, penduduk kampung memberikan bunga telur sebagai buah tangan kepada kami.

Tuesday, October 31, 2017

ETW6: Keunikan Philea Mines Beach Resort

Philea Mines Beach Resort yang juga dikenali sebagai pantai di dalam bandar terletak di Mines Resort City, Seri Kembangan.




Terdapat pelbagai kemudahan yang disediakan seperti percutian hujung minggu, perkahwinan dalam taman, barbeque dan team building.


Terdapat 174 buah bilik dimana sebanyak 126 buah bilik menghadap ke tasik dan pantai manakala 48 unit lagi ialah chalet yang menghadap lagun.




Bilik yang terdapat di sini ialah:
- Standard room
- Superior room
- Royal Suite
- Deluxe room
- Lake View Suite
- Lake View Chalet

Terdapat 3 jenis restoran disini, iaitu:
• Abdul & Charlie’s
• Cheng Ho Court
• Sunset Lounge

Semasa menginap di sini, Qiss berkesempatan menaiki Minangkabau Dining Cruise di mana ianya sebuah bot tradisional yang sangat ideal untuk mengadakan majlis makan tengah hari perkahwinan, mesyuarat dan bersiar bersama keluarga. Maksimum kapasiti bot boleh memuatkan sehingga 35 orang dan terdapat fasiliti seperti karaoke. Seronok dapat menaiki bot ini sambil melihat pemandangan tasik.



Maklumat lanjut untuk cruise:
Waktu operasi : Setiap hari 12.00 tengah hari hingga 8.00 malam
Waktu perjalanan cruise: 90 minit

Wawa Splash Tour
Bas atau Bot? Atau keduanya? Jom naik bas yang boleh bertukar menjadi bot dan bergerak di dalam air. Bas ini boleh memuatkan sehingga 48 orang penumpang dan penumpang akan dibawa melawat mengelilingi tasik selama 30minit. Harga tiket bagi Dewasa: RM38.00 dan kanak-kanak berumur 3-11 tahun berharga RM28.00.

No. Telefon: 03-8945 8808/ 8942 1818 (9.00 pagi – 6.00 petang) 8945 8860 (11.00 pagi – 10.00 malam)

Laman web: www.minescruise.com

Aktiviti selepas menaiki bot Minangkabau tersebut ialah sesi mengukir buah dan membuat kuih popia basah. Bertungkus lumus para peserta menyiapkan masakan sebab ada penilaian tau.





Lagi satu ilmu Qiss dapat daripada demonstrasi dari chef Restoran Terapung Philea Mines Beach Resort ialah membalut Kuih Ketayap. Bila dah pandai balut. Bangga jugak sekejap.



Sepanjang berada di sini, Qiss dapat menjamu selera untuk sarapan pagi dan makan malam istimewa yang ditaja khas oleh Philea Mines Beach Resort untuk peserta Eat Travel Write 6.  Makanan yang dihidangkan di sini sangat sedap.

   

Terima kasih kepada Philea Mines Beach Resort dan kakitangan yang sangat mesra dan tak lokek senyuman.  Percutian anda pasti menjadi kenangan terindah ketika berada di sini.

Segment Thank You, 200 000 Visitors

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,

Hari ni Qiss nak join Giveaway dari Blogger Ciknurul ni. Hadiah gempak juga. Boleh buat belanja tau.

So sape2 yang nak join tu boleh join sebab tak lama lagi tamat dah tarikh contest ni. Klik banner ni je.. Nanti korang akan tau cara-cara nak join.


Doakan Qiss menang okey..hehe Jom support giveaway ni.

Monday, October 30, 2017

Japanese High Speed Rail Shinkansen Exibition

The Land, Infrastructure, Transport and Tourism Ministry of Japan together with Isetan The Japan Store launched an exhibition on the Japanese High Speed Rail Shinkansen at the Lot 10 Shopping Centre. The exhibition which is taking floor on the 1st floor of Isetan The Japan Store will run until 23rd November 2017 from 11am to 9pm daily.

Mr. Osamu Onodera, Manager from East Japan Railway Company with Shinkansen Diorama.

The highlight of the exhibition is the first KATO Diorama Exhibition in Malaysia. Go on a journey with the Shinkansen through realistic towns, homes and landscapes. The elaborate diorama (a model representing a scene with three-dimensional figures in miniature) has been constructed with the utmost detail by skilled craftsmen, a sight to behold! Globally known brand KATO is one of the Japanese leading manufacturing company of precision railroad products for the modelling community.

From left: Mr. Osamu Odonera, Manager from East Japan Railway Company, Dr. Makio Miyagawa, Ambassador of Japan, Mr. Futhoshi Kawasaki, Representative from KATO and Mr. Toshihiko Nakagome, Director Senior Managing Executive Officer from Isetan Mitsukoshi.

Shinkansen is the term used to describe bullet trains in Japan meaning “new trunk line.”

Sometimes referred to as “super express” services, Shinkansen trains mostly run on dedicated tracks and stop only at major stations. They are operated by Japan Railways (JR) Group companies and feature some of the fastest trains in the world, traveling at up to 320 kilometers per hour. The iconic aesthetic of the Shinkansen trains symbolizes a reverence for engineering design and natural beauty that is one of the hallmarks of Japanese culture.



With a high-speed train project between Malaysia and Singapore set to be realized
soon, the exhibition is aimed at creating awareness and knowledge of the exciting
Shinkansen.


Through the exhibition it is hoped that visitors will learn more about the makings and operations of the Shinkansen, including its outstanding safety features and on how it will benefit the development of Malaysia and improving of people’s life.


Exciting activities and giveaways are planned during the four-week exhibition:

● 4th & 5th November : Show any proof of purchase from Isetan The Japan Store from those days and have a go at Japanese-style games popular during the Japanese festival Ennnichi

● 18th & 19th November : Learn how to make your own paper Shinkansen at a unique paper craft workshop






Thursday, October 26, 2017

Tiga Penginapan Menarik dan Selesa di Johor

Perjalanan tiga hari peserta Kembara Blogggers Johor 2017 telah disambut mesra oleh kakitangan tiga tempat penginapan. Pada malam hari pertama kami menginap di Hotel Amari Johor Bahru. Malam kedua di Tunamaya Beach & Spa Resort – Desaru Beach dan akhir sekali di UK Farm.


AMARI JOHOR BAHRU

Terletak di pusat bandar Johor Bahru dan berdekatan dengan pusat membeli-belah Komtar JBCC dan City Square, Amari Johor Bahru memberikan keselesaan kepada tetamu hotel dan pengalaman yang mengasyikkan. Jumlah bilik yang ada di Amari ialah sebanyak 242 buah bilik dan sesuai untuk berehat mahupun untuk urusan perniagaan. Hotel ini juga mempunyai enam bilik yang mempunyai akses ke kolam renang.







Dekorasi hotel ini berkonsepkan moden Thai dan klasik. Lobi hotel ini berada ditingkat enam. Di tingkat yang sama, terdapat Breeze Spa, Amaya Food Gallery, Amaya Café, Dewan dan bilik mesyuarat untuk kegunaan pengguna.



Terima kasih kepada Amari Johor Bahru kerana menaja penginapan peserta Kembara Bloggers Johor 2017 dan Puan Bobby Subramaniam, Pengarah, Komunikasi dan Perhubungan Awam yang sangat mesra.


Untuk maklumat lanjut: 
Laman web: www.amari.com
Alamat: Amari Johor Bahru, No. 82C, Jalan Trus, 80000 Johor Bahru, Johor, Malaysia.

TUNAMAYA BEACH & SPA RESORT – Pantai Desaru

Terletak di Kota Tinggi, Johor, Tunamaya Beach & Spa Resort menjanjikan pemandangan menarik kerana berhadapan dengan pantai. Ketenangan dapat dirasa apabila menjejakkan kaki ke dalam bilik. Bilik yang Qiss dapat memang betul-betul menghadap kolam renang. Sebanyak 134 bilik yang ada di hotel ini.



Alamat: Bandar Penawar, 81930 Kota Tinggi, Johor

UK FARM – Kluang

Berkonsepkan chalet dan asrama, tempat penginapan ini sangat istimewa kerana ia terletak di dalam ladang dan pemandangan di sini sangat cantik. Chalet boleh memuatkan sehingga tiga orang didalam satu chalet dan asrama sangat sesuai bagi para pelajar sekolah yang datang membuat lawatan ke sini.




Pada waktu malam akan disediakan BBQ bagi meraikan kedatangan tetamu di sini dan makanan paling sedap di sini ialah satay kambing dan minuman milo panas yang dibancuh dengan susu kambing.

Untuk maklumat lanjut:
Alamat: Plot 8, Projek Pertanian Moden Kluang, KM 13, Jalan Batu Pahat, 86000 Kluang, Johor, Malaysia.
Laman web: www.ukfarm.com.my
Facebook: www.facebook.com/ukagroresort

Multiple Sources of Income Summit (MSI) 2017

 Asia’s leading mentoring company - MasteryAsia together with Singapore’s digital marketing innovator - Digital Influence Lab are becoming t...