Thursday, January 18, 2018

Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya

Hai semua!

Kali ni Qiss berpeluang menjamu selera di Pak John Steamboat & BBQ cawangan baru di IOI City Mall Putrajaya tau. Qiss dijemput menghadiri Majlis Perasmian restoran ini pada 28 Disember 2017 yang disempurnakan oleh Hero Nombor 1 Negara iaitu Datuk Rosyam Nor.
Dalam proses memanggang dan stim.

Bermula pembukaan cawangan e@curve Mutiara Damansara pada awal tahun 2013 kini Pak John Steamboat & BBQ telah bertapak hampir 6 tahun. Memasuki tahun ke-6, Pak John membuka cawangan barunya di IOI City Mall bagi memenuhi permintaan penggemar Stimbot & Panggang yang tinggal berhampiran Putrajaya.


Dengan modal permulaan 40k dengan hanya sebuah kiosk kecil, kini Pak John telah berkembang menjadi 2 restoran yang boleh menempatkan seramai 150-200 orang pelanggan dalam satu masa. Idea untuk membuka restoran stimbot & panggang ini ialah dari Encik David Chong selaku Pengarah Urusan yang begitu berminat dalam bidang masakan.

Encik David Chong merasakan bahawa konsep restoran stimbot & panggang secara buffet ini dapat mengumpulkan satu keluarga, teman-teman pejabat dan rakan-rakan untuk bersembang dalam suasana santai sambil menikmati berbagai pilihan makanan yang disediakan.

Dengan hanya RM42.90++ Restoran Pak John menyajikan hampir 160 menu bahan-bahan yang boleh direbus atau dipanggang. Malah ada beberapa masakan panas yang siap dimasak turut disajikan. Hampir 20 jenis pilihan sambal dan sos mengikut selera pelanggan terdapat disini.

Harga

Pelbagai hidangan masakan yang dijamin segar dan berkualiti seperti Dimsum, Kepingan daging lembu, kambing itik dan juga Abalone terdapat disini dan menjadi pilihan ramai.
Daging segar yang dihidangkan.

Makanan laut seperti lala, kepah dan pepatah turut disediakan.

Pelbagai jenis sayuran segar yang disediakan.

Restoran Pak John juga menyediakan pencuci mulut seperti buah-buahan, cendol sagu gula melaka, tembikai susu, waffle dengan pelbagai perisa, ais kacang dan juga aiskrim. Juga tidak ketinggalan pelbagai minuman sejuk dan panas juga turut disediakan.

Matlamat utama Restoran Pak John setiap bulan adalah menaiktaraf menu yang ada, ini demi untuk memberi sedikit kelainan kepada pelanggan tetap Pak John Steambot & BBQ. Bersesuaian dengan Tagline “WE ONLY SERVE QUALITY & FRESH” maka tidak hairanlah semua bahan-bahan yang disediakan memang segar dan berkualiti tinggi.

Produk sejuk beku yang menjadi pilihan adalah dari CB - Circle of The Best, De First Food.
Majlis pembukaan cawangan baru Pak John Steamboat & BBQ Ioi City Mall juga meraikan Ulangtahun ke-6 dan disempurnakan oleh Hero No. 1 Malaysia iaitu Datuk Rosyam Nor seorang pelakon dan juga pengacara TV yang tidak asing lagi.

Pak John Steambot & aBBQ djrasmikan oleh pelkon Nombor 1 Malaysia, Datuk Rosyam Nor.

Datuk Rosyam Nor turut berkesempatan menjamu selera.

Restoran Pak John Steambot & BBQ memiliki sijil Halal dan sangat sesuai untuk orang beragama Islam makan disini.

Jutaan terima kasih Qiss ucapkan kepada Mr. CS atas jemputan dan tak lupa juga kepada Pak John Steambot & BBQ. Korang jangan lupa datang sini dan cuba sendiri tau.
Sempat bergambar di pelamin yang diilhamkan daripada pelamin pengantin Melayu.

Bersama rakan blogger yang hadir pada hari perasmian.
Jom layan video dari Zandra & team.


Untuk maklumat lanjut, hubungi:
Alamat: GE-11, Ground Floor, IoI City Mall, Lebuh IRC, IOI Resort City, 62502, Putrajaya, Selangor Darul Ehsan.
Hotline: 0122528289

Saturday, January 6, 2018

Food Review : Nasi Dalai RM9.90 di Restoran Sajian d-Hidang Shah Alam

Waktu rehat tengah hari kebanyakan syarikat ialah sejam dan kalau ada pun sesetengah syarikat hanya beri masa rehat selama 45 minit kepada pekerja. Kebiasaan kita pergi ke kedai makan mengambil nasi putih beserta lauk pauk yang sedia untuk dimakan.

Jemput makan Nasi Dalai

Kadang-kadang kena beratur lama hanya untuk mengambil makanan. Dengan adanya konsep set nasi dari restoran Sajian d-Hidang ini kita hanya perlu duduk di meja dan pesan set Nasi Dalai ini. Cukup mudah dan menjimatkan masa. Set Nasi Dalai merupakan gabungan ideal bagi penggemar makanan tradisi melayu asli.

Set Nasi Dalai

Menu utama Set Nasi Dalai ini ialah Masak Lemak Daging Salai yang direka khas dengan rasa santan yang pekat dan potongan daging empuk dihidangkan bersama nasi putih panas membuatkan Qiss teruja untuk mencuba. Set Nasi Dalai ini sangat istimewa kerana dikombinasikan dengan Kerabu Sayur, Ikan Masin Berlada dan Sambal Belacan. Nyum Nyum. Sedap!!! Dengan harga RM9.90 satu set Qiss juga dapat Teh O Ais percuma tau. Gabungan kerabu sayur dan ikan masin berlada sangat sedap dan mempelbagaikan rasa dalam sat ini. Sambal belacan yang disertakan memang terbaik.

Set lengkap Nasi Dalai

Qiss bersama blogger-blogger lain seperti Bella Jamal, Kak Halimah, Asyraf, Zandra dan Halim Nadzeri berkesempatan merasa Set Nasi Dalai ini pada hari pelancaran menu ini pada 2 Januari 2018. Terima kasih atas jemputan.

Dari kiri, Bella Jamal, Kak Halimah, Halim Nadzeri, En. Alif, Pn. Nasyrah, Zandra dan Asyraf.

Pihak Sajian d-Hidang telah berkecimpung dalam bidang penyediaan makanan (katering) selama 15 tahun dan daripada pemerhatian pihak Restoran Sajian d-Hidang menu set Nasi Dalai ini adalah set nasi yang paling banyak mendapat sambutan dan paling terbaik.
Kupon diskaun 50%

Bagi memperkenalkan pada orang ramai tentang set Nasi Dalai ini , Restoran Sajian d-Hidang akan melancarkan promosi potongan harga sehingga 50% daripada harga asal selama tiga hari berturut-turut bermula 8-10 Januari 2018. Harga yang ditawarkan adalah serendah RM4.95 sahaja (Harga Biasa RM9.90) untuk satu set hidangan dan percuma segelas air Teh ‘O’ Ais khas untuk 100 orang yang terawal.

Bagi pembaca blog Qisstiera, boleh PM FB Qiss untuk mendapatkan kupon ini.

Kad kesetiaan Sajian

Pelanggan juga boleh menikmati makanan percuma setiap minggu dengan wujudnya Kad Sajian yang ditawarkan di kaunter pembayaran.

Untuk maklumat lanjut, hubungi:
✅Lokasi : Restoran Sajian d-Hidang, Lot 10 Pusat Dagangan Umno Bahagian Shah Alam, Jalan Persiaran Damai Seksyen 11, 40100 Shah Alam Selangor.
✅Waktu Operasi : 7.30 pg - 5.00ptg
✅No. Tel : 0355114015
✅FB : Restoran Sajian d-Hidang

Kredit gambar:  @the90s_studio

Thanks jugak kepada Zandra sebab banyak tolong ambil gambar Qiss , baca blog Zandra kat sini: http://thirteenpersona.blogspot.my

Thursday, December 28, 2017

Lebih Dua Juta Mata Ganjaran BIG Menanti Melalui Kempen #AirAsiaOpenDoors

Syarikat penerbangan tambang rendah terbaik dunia meraikan ulang tahun ke-16 dengan kempen  unik di seluruh Malaysia AirAsia menjemput para pengembara untuk mengikuti perjalanan unik menerusi pelancaran kempen #AirAsiaOpenDoors sempena sambutan ulang tahunnya yang ke-16.


Bermula pada hari ini sehingga 14 Januari 2018, AirAsia mencabar orang ramai untuk mencari 16 pintu tersembunyi di serata Malaysia, ambil gambar mereka bersama pintu-pintu tersebut, muat naik  di Instagram beserta tanda pagar yang diberikan untuk mendapatkan mata, dan mereka berpeluang  untuk memenangi lebih dua juta Mata Ganjaran BIG!


Para peserta juga boleh mengumpul lebih banyak mata menerusi aktiviti dalam talian lain seperti  berkongsi, mengundi, dan mendapat undian untuk meningkatkan kedudukan. Pada akhir 
pertandingan selama 4 minggu ini, seramai 186 peserta teratas mempunyai peluang untuk  memenangi Hadiah Utama iaitu satu juta Mata Ganjaran BIG. Untuk maklumat lanjut mengenai  kempen #AirAsiaOpenDoors ini, sila layari  opendoors.airasia.com


Spencer Lee, Ketua Komersial AirAsia Berhad berkata, “Kami telah berkembang dengan pesat  daripada mempunyai hanya dua pesawat sewaktu kami bermula dan kini mempunyai lebih daripada  200 pesawat yang telah menerbangkan lebih daripada 400 juta tetamu. 
Kami berbangga kerana telah  membuka laluan ke lebih daripada 130 destinasi dengan rangkaian yang luas, termasuklah ke bandar-bandar yang belum diterokai namun menjadi destinasi impian ramai orang. Kini, semua orang boleh  terbang terus ke permata tersembunyi Asean seperti Sihanoukville, Davao, Nha Trang, Luang  Prabang, dan banyak lagi untuk menikmati pengembaraan yang tidak dapat dilupakan.”


“Kami berharap para tetamu akan terus menimba pengalaman yang luar biasa bersama kami melalui kempen #AirAsiaOpenDoors dan menerokai sempadan baharu di Asean dan seluruh Asia bersama-sama. Kami juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada  semua tetamu yang telah menyokong kami dan impian kami selama ini untuk menjadikan kami sebagai syarikat penerbangan tambang rendah terbaik dunia selama sembilan tahun berturut-turut  pada hari ini. Kami juga akan terus menyediakan pengalaman penerbangan terbaik untuk para  tetamu dengan tambang yang rendah dan produk digital kami seperti ROKKI, ROKKIshop.com dan  banyak lagi,” tambah beliau.


Kempen ini diinspirasikan oleh AirAsia sebagai syarikat penerbangan yang membuka pintu laluan  kepada para pengembara selama lebih daripada satu dekad untuk menjelajahi pelbagai destinasi  yang belum diterokai di rantau ini dan seterusnya menimba pengalaman yang luar biasa.

Sempena meraikan ulang tahun ini, AirAsia bekerjasama dengan UnionPay sebagai rakan kongsi utama kempen ini. Mulai sekarang hingga 28 Februari 2018, pemegang kad UnionPay boleh menikmati diskaun tambahan sebanyak 10 peratus untuk semua promosi dalam talian AirAsia melalui halaman eksklusif* untuk tempoh perjalanan daripada 3 Januari 2018 sehingga 30 Januari 2019, tertakluk kepada terma dan syarat. Rakan kongsi lain untuk kempen #AirAsiaOpenDoors juga termasuklah Program Kesetiaan AirAsia BIG, AirAsia Go, AirAsia RedTix, CarTrawler, travel3sixty, 
Tune Hotels, Tune Protect Travel AirAsia, dan Tune Talk.

Di samping itu, AirAsia telah melancarkan Insurans Perlindungan Perjalanan Tune - Pelan Tahunan AirAsia yang ditawarkan kepada tetamu yang kerap melancong. Dengan pelan tahunan ini, para  tetamu boleh menikmati harga yang lebih rendah dengan liputan yang meluas untuk percutian tanpa  kerisauan sepanjang tahun. Layari tuneprotect.com/airasia untuk maklumat lanjut.

Untuk berita, aktiviti dan promosi mengenai AirAsia, sila ikuti AirAsia di Twitter (twitter.com/AirAsia
dan Facebook (facebook.com/AirAsia).

Friday, December 22, 2017

Review Filem: Pitch Perfect 3

Qiss telah dijemput ke Malam tayangan perdana Pitch Perfect 3 oleh SUSHIVID dan United International Pictures Malaysia. Disebabkan Qiss memang mengikuti siri Pitch Perfect ini sejak filem pertama mereka jadi Qiss taknak lepaskan peluang untuk melihat siri yang terakhir ini.



Bagi yang tidak mengikuti cerita ini dari filem pertama, Bella ialah kumpulan Acapella sebuah Universiti yang dikenali sebagai Barden. Kumpulan ini terdiri daripada gadis-gadis yang memang sangat meminati bidang nyanyian dan mereka sering memasuki pertandingan.


Pitch Perfect 3 lebih mantap dengan cerita dan aksi yang mendebarkan. Kumpulan Acapella Barden Bella ini tidak pernah mengecewakan penonton apabila berjaya menambat hati penonton dengan persembahan mantap mereka.

Setelah tamat universiti mereka meneruskan kehidupan dengan kerjaya masing-masing tetapi banyak rintangan yang dilalui dan mereka merasakan mereka tidak boleh bekerja dengan baik.


Mereka berjumpa semula dalam sebuah majlis dan memutuskan untuk menyanyi bersama-sama. Cerita kali ini lebih menarik dan inilah penamat cerita yang terbaik. Mereka menyanyi bersama di dalam tour USO dan akhirnya perlu membuat keputusan yang menentukan masa depan mereka.


Untuk filem ni korang akan rasa terhibur dengan keletah Fat Amy dan lagu-lagu yang dinyanyikan secara acapella. Korang bolehlah sediakan tisu sebab ini adalah penamat cerita untuk Pitch Perfect. Bagi Qiss cerita ni memang terbaik dan Qiss pasti akan rindukan gadis-gadis Pitch Perfect untuk beraksi dipentas.


Pitch perfect telah mencapai kutipan box office 400juta. Kesemua pelakon kembali beraksi seperti Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp, Hana Mae Lee, Ester Dean, Alexis Knapp, Chrissie Fit, Kelley Jakle, Shelley Regner, Elizabeth Banks dan John Michael Higgins termasuk John Lithgow dan Ruby Rose.  Pitch Perfect 3 diterbitkan oleh Paul Brooks of Gold Circle Entertainment dan Max Handelman & Elizabeth Banks of Brownstone Productions, dan diarahkan oleh Trish Sie (Step Up All In).


PITCH PERFECT 3        

Genre: Komedi
Pelakon Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp, John Lithgow, DJ Khaled, Hana Mae Lee, Ruby Rose, Alexis Knapp, Chrissie Fit, Ester Dean, Shelley Regner, Kelley Jakle with John Michael Higgins and Elizabeth Banks
Pengarah: Trish Sie
Skrip: Kay Cannon and Mike White
Cerita: Kay Cannon
Berdasarkan buku: Mickey Rapkin
Produser: Paul Brooks, Max Handelman, Elizabeth Banks
Eksekutif Produser: Jason Moore, Scott Niemeyer, David Nicksay


  • Filem ini akan mula ditayangkan di Malaysia pada 28 Disember 2017



Tuesday, December 5, 2017

GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE

Assalamualaikum, jalan-jalan dalam group blogger terjumpa pula post giveaway yang ni. Qiss pun nak join jelah. Dah alang-alang join kan. Mana tahu ada rakan-rakan nak join juga.

Hadiah dari penaja untuk giveaway by Roxalynne ni memang best tau.

Klik banner untuk join GA ni

Jomlah join giveaway ni. Mana tahu kalau-kalau boleh menang kan.

Giveaway Cash RM100 by Qiya Saad for December 2017

Assalamualaikum. Ramai juga blogger buat giveaway bulan Disember ni. Jadi Qiss pun rajin nak join. Untuk segment kali ni Qiss join giveaway dari Qiya Saad. Bulan lepas nak join tapi banyak pula komitmen. So bulan ni Qiss cuba yang terbaik.

Klik banner untuk join

Hadiah wang tunai yang Qiya nak bagi ni betul-betul menarik.  jadi sapa-sape yang nak join boleh la join. Mana tahu ada rezeki kat sini pula ke..

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Hari ni Qiss berpeluang untuk join Comeback Giveaway ni. So jom tunjuk kan support korang buat Raydah dalam dunia  blogging ni ok.


Untuk yang ingin turut serta, boleh klik gambar di atas dan semoga berjaya.

Sunday, December 3, 2017

ETW6: Bangi Wonderland Water Theme Park

Destinasi terakhir dengan Program Eat Travel Write 6: Let’s Ngeteh.

Dah siap check out bilik dan bersarapan di Philea Mines Beach Resort kami menuju ke Bangi Wonderland. Qiss teruja tengok pelbagai jenis papan gelongsor air yang terdapat di sini.

Setelah di bawa melawat kawasan sekitar taman tema air ni kami berpeluang mencuba kesemua gelongsor di sini. Teruja tak?

Ini adalah sebahagian daripada gelongsor air yang terdapat di sini. Gambar sumber dari Shet Ling.

Magic Funnel

Gelongsor air pertama yang Qiss naik ialah Magic Funnel. Kenapa magic? Sebab bila naik ni sambil pejam mata, tiba-tiba dah ada dekat bawah. Jadi kalau nak rasa lebih keseronokan kena naik ni sambil buka mata tau. Pengalaman Qiss naik Magic Funnel ni memang seronok dan sangat-sangat mencabar. Pelampung bagi gelongsor air magic funnel ini percuma dan pengunjung perlu berbaris untuk mendapatkan pelampung.

insane Racer
 Dibina dengan pelbagai warna, gelongsor ini menarik perhatian kanak-kanak untuk menaikinya. Terdapat enam gelongsor dan enam warna yang berlainan. Kesemua enam orang akan dilepaskan pada masa yang sama dan dan kita dapat lihat siapa yang sampai dahulu.

Tikar untuk meluncur disediakan dan pengunjung perlu berbaris untuk mendapatkannya.

Aktiviti seperti hari keluarga boleh dijalankan di sini dan terdapat pakej istimewa untuk pakej hari keluarga.
Peraturan dan peta kawasan taman tema air Bangi Wonderland. Sumber dari: Bangi Wonderland
Pelbagai kemudahan disediakan disini dan sangat selesa. Bagi kanak-kanak terdapat gelongsor air dan pelbagai mainan air yang disediakan dipanggil Kids Adventure. Air di kawasan ini tidak terlalu dalam dan sesuai untuk kanak-kanak bermain air.

Kids Adventure

Qiss tak sewa pelampung pada hari tersebut jadi Qiss pilih gelongsor Body Slide. Mula-mula seram juga nak turun tapi alang-alang dah sampai atas, Qiss turun juga melalui gelongsor tu. Seronok sangat sebab dapat mencabar diri sendiri. Bila nak sampai bawah kena berhati-hati sebab air agak dalam.


Pirates Spa

Tarikan utama yang menjadi tarikan pengunjung di sini ialah Water Cannon. Pengunjung dapat merasai pengalaman ditembak oleh mesin air dan seterusnya akan melambung ke udara sebelum jatuh ke dalam kolam.

Untuk maklumat lanjut:
WONDERLAND (BANGI) THEME PARK SDN BHD
No. 2, Persiaran Bangi Avenue,
Bangi Avenue,
43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

TEL: +603 8912 8333
FAX: +603 8928 0333
EMAIL: sales@bangiwonderland.com.my


Berakhirlah pengembaraan kali ini bersama Eat Travel Write 6.0 : Let's Ngeteh 2017. Terima kasih kepada semua.

Bergambar kenanangan sebelum bertolak pulang. Gambar sumber: Kak Puteri

Friday, November 24, 2017

SweetRoyale Pemanis Stevia Terbaik Keluaran Pharmaniaga

Tahukah  anda pengambilan gula berlebihan menyebabkan badan kita cepat penat? Haa tu lah yang jadi dekat Qiss. Tapi kalau tak minum minuman manis sehari memang tak sah kan. Gula putih yang banyak di pasaran tu memang tak sesuai diambil selalu.

Sejak diperkenalkan dengan pemanis stevia ni Qiss dah tak ambil langsung gula putih yang biasa.

Sekarang Qiss telah mula mengamalkan pemanis stevia dan Qiss pilih pemanis stevia keluaran Pharmaniaga. Pharmaniaga yang juga merupakan syarikat Farmaseutikal terbesar di Malaysia ini telah memperkenalkan pemanis stevia SweetRoyale. Pemanis stevia SweetRoyale ini diproses daripada tumbuhan stevia yang sememangnya sangat manis.


Qiss pernah makan sehelai daun stevia semasa melawat Desaru Fruit Farm. Sehelai daun pun dah manis sangat-sangat tau.



Sekotak pemanis stevia SweetRoyale ini mempunyai 40 peket seberat 2 gram setiap satu. Satu peket mampu memberikan rasa manis setara dua sudu teh gula.


Selain digunakan sebagai pemanis minuman, anda boleh juga menggunakan pemanis stevia SweetRoyale dalam hidangan lauk pauk, kuih muih dan pelbagai lagi.

Pemanis stevia SweetRoyale ini telah diadun rapi dan sesuai untuk anda yang gemarkan rasa manis seakan gula tanpa kalori.


Jom mula berubah kepada pemanis stevia SweetRoyale sekarang dan jangan risau tentang status halal pemanis stevia ini kerana produk ini telah disahkan HALAL (MS 1500:2009 / 1 071-02/2017).

Sepeket dah cukup

Saiz mudah dibawa ke mana-mana sahaja

Sekotak Pemanis Stevia SweetRoyale ini dah cukup untuk membuat 40 cawan minuman

Harga sekotak untuk pembelian secara dalam talian ialah RM 15.90 tidak termasuk harga penghantaran pos. Anda juga boleh dapatkan di Farmasi RoyalePharma seperti di MYTOWN Shopping Mall, Quill City Mall, Laguna Merbok, Bangi, Seksyen 7 Shah Alam dan Vista Alam. Harga di Farmasi ialah RM 17.00. Anda juga boleh membeli di laman web Lazada, Shopee dan lain-lain lagi.

Ada promosi sekarang dekat Estore RoyalePharma tau.

Kalau nak beli online boleh layari www.royalepharma.com/estore
Untuk maklumat lanjut:
www.royalepharma.com

Tuesday, November 21, 2017

[Automotive Review] Tempah MYVI 2018 dengan BAKATEAM SDN BHD

Perodua telah memperkenalkan MYVI baru yang sangat bergaya dan kena dengan jiwa orang muda. Dengan rekaan baru yang hebat dan dilengkapi 15 inci rim aluminium dwiwarna, Myvi generasi ketiga ini telah berada dipasaran dan peminat Myvi sudah boleh menempah sekarang.

Bersama Mr. Jack, Penasihat Jualan dari Bakateam Sdn Bhd

Qiss berkesempatan melihat Myvi baru ini di Mydin Mall USJ Subang Jaya dan sangat teruja dengan spesifikasi barunya.

Salah satu ciri baru yang didatangkan dengan Myvi ini ialah ciri keselamatan brek auto kerana di cermin  depan ada kamera Advanced Safety Assist (ASA) yang dapat mengesan jarak antara kereta kita dengan kereta hadapan sekiranya kita terlelap atau hilang tumpuan namun ini adalah pada kelajuan 30km/j dengan jarak 30 meter. Kereta akan brek sendiri tau.



Bagi perempuan Qiss sokong kalau pakai Myvi ni sebab dia tak pakai kunci. Untuk buka kereta ada butang untuk buka pintu sama juga kalau nak start dan matikan enjin. Tekan je  butang start. Lagi satu dalam beg tangan perempuan ni banyak barang, jadi masa nak ambil kunci je dah boleh bahayakan diri. Jadi memang disyorkan untuk korang beli Myvi ni.

Qiss suka seat leather dan pilihan yang ada seat kulit ni kalau beli yang fullspec Myvi 1.5 harga on the road dalam RM 56 000.


Dalam kereta dah siap ada skrin radio yang boleh bluetooth so korang boleh la buka Youtube semua sambil memandu. Skrin tu boleh juga connect dengan GPS dan korang boleh jimat bateri handphone korang. Ada juga tempat cucuk kad untuk smartag dan boleh terus guna laluan smartag. Nak cek baki pun senang je sebab ada skrin yang paparkan baki kad.

Lampu hadapan  boleh laras untuk tinggi atau rendah  dan auto off serta ada follow me home function dimana bila kita dah sampai rumah, nyalakan lampu ini sementara anda nak buka kunci dan ia akan tutup sendiri selepas beberapa ketika.

Ruang tempat letak air ada ditepi pintu dan sangat luas.

Didatangkan dengan Enjin DVVT-I EEV yang lancar dan lebih senyap. Sangat jimat minyak.


Bagi Enjin 1.3l Dual VVT-i penggunaan minyak bagi 1 liter ialah 21.1km/l dan enjin 1.5l Dual VVT-i ialah sebanyak 20.1km bagi 1 liter. Ada fungsi Eco-Idle kalau berhenti di lampu isyarat, minyak tak berjalan walaupun enjin hidup. Amacam?


Stering kulit dengan jahitan yang kemas dan berfungsi untuk control audio dan terima panggilan masuk. Jadi tak ganggu pemanduan. Untuk pendingin hawa kereta boleh laras dengan versi digital. Tak ada dah pusing kiri kanan. Tepi seat driver ada USB port untuk cas telefon siap poket untuk letak telefon.

Ruang  tempat duduk penumpang belakang luas dan sangat selesa. Cermin sisi auto flip.
Tempat simpan barang yang sangat luas dan boleh memuatkan sehingga 4 beg melancong kerana keluasan bonet ini ialah 277 liter.

Dilengkapi dengan kamera undur yang sangat membantu semasa hendak parking.



Ciri keselamatan lain ialah Vehicle Stability Control (VSC), dapat kesan kestabilan kereta dan mengurangkan kesan gelincir. Seat belt reminder untuk pemandu dan penumpang sebelah pemandu-selalunya pemandu je dapat reminder. Traction control (TRC) kawalan cengkaman apabila melalui jalan licin. Emergency Stop Signal (ESS) Lampu kecemasan akan dinyalakan automatik ketika brek mengejut. Hill start assist (HSA) dapat mengelakkan kereta mengundur ketika hendak memulakan perjalanan setelah berhenti di kawasan bukit.


Kalau korang nak tengok sendiri MYVI 2018 ni boleh ke Mydin Mall USJ atau boleh hubungi:

Mr. Jacky Wong (Penasihat Jualan)
019 – 336 8663
Emel: autojacky101@gmail.com

BAKATEAM SDN BHD
Unit G-3, Ground Floor, Bedford Business Park,Jalan 3/137B Off Jalan Klang Lama, 58000 KL.

Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya

Hai semua! Kali ni Qiss berpeluang menjamu selera di Pak John Steamboat & BBQ cawangan baru di IOI City Mall Putrajaya tau. Qiss dijem...